מצטרפים למכבי
צרו קשר
קריירה במכבי
שירותים דיגיטליים
EN
20 אפריל 2024 י"ב ניסן תשפ"ד
גולשים יקרים,
גרסת הדפדפן שבה אתם משתמשים מיושנת ואינה נתמכת עוד.
אתר מכבי תומך בדפדפנים הבאים:
Chrome מגרסה 9 ומעלה
Firefox מגרסה 2 ומעלה
Internet Explorer מגרסה 9 ומעלה
לחווית גלישה מיטבית, מומלץ להשתמש בדפדפן Chrome.
היכן הייתי?
חיפוש:
אנציקלופדית הבריאות
מגזין להיות בריאים
כניסה ל online
זכויות חברים
מכבי Care
סגור
>
מגזין להיות בריאים
>
לאבנה קשיו
חזרה למתכוני בריאות
מעודכן לתאריך
08.11.2020
לאבנה קשיו
ממרח טבעוני וטעים המספק לנו חלבון, ויטמיני B, מגנזיום, מעט סידן ואבץ.
גלית גורביץ', דיאטנית במכבי, מחוז השרון
ממרח של כ-250 גרם
מעודכן לתאריך
08.11.2020
המצרכים
1 כוס אגוזי קשיו טבעיים
2 כפות מהמים שבהם יושרו אגוזי הקשיו
עלי זעתר מגבעול אחד (אפשר גם פטרוזיליה או כוסברה)
1 לימון
מלח
2 כפות שמן זית
עירית לקישוט (לא חובה, אבל מוסיף)
אופן ההכנה
משרים את הקשיו במים - בין שעתיים ללילה שלם.
מסננים את הקשיו, ומשאירים מעט מהנוזל בצד.
טוחנים בבלנדר או במעבד מזון: קשיו, מי ההשריה, שמן זית, מיץ סחוט מלימון שלם, מלח ועשבי תיבול.
מקשטים בעירית קצוצה
ערכים תזונתיים לכף (10 גרם)
סימון תזונתי
כמות
קלוריות
39
חלבון
1 גרם
פחמימות
2 גרם
שומן
3 גרם