כל יום הוא יום טוב לפיצה, בגרסה הבריאה

עדכון אחרון 05.05.24

דקלה דוד, נטעלי קירשטיין, לימור טל פוני, אילנית ילנה סנדרוביץ', דיאטניות קליניות במכבי

לכבוד יום הפיצה הבינלאומי דיאטניות מכבי מציעות ארבעה מתכונים בריאים ולא שגרתיים לבצק לפיצות: בצק קלאסי, פיצה טונה, פיצה כרובית ופיצה מדפי אורז. לא שגרתי כבר אמרנו? קדימה, למתכונים.

בצק קלאסי לפיתה ביתית

המתכון באדיבות: דקלה דוד, דיאטנית קלינית

 

מרכיבים להכנת 4 מנות:

    • 3.5 כוסות קמח מלא מנופה
    • 1 כף שמרים יבשים
    • 1 כף סוכר
    • 3 כפות שמן זית
    • 1 כפית שטוחה מלח
    • 1.5 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

    • מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים.
    • יוצרים גומה ומוסיפים את המים והמלח.
    • מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את השמן. מוסיפים מים לפי הצורך לקבלת מסה גמישה ונוחה לעבודה.
    • יוצרים גוש בצק.
    • מתפיחים למשך שעה.

לאחר ההתפחה:

    • מחלקים את הבצק ל-2.
    • על גבי נייר אפייה מרדדים עד לקבלת עובי הבצק הרצוי.
    • לאוהבי הבצק העבה והאוורירי – מומלץ להמתין חצי שעה לפני הנחת הרוטב והתוספות לתפיחה קלה נוספת.
    • מורחים את הרוטב ומפזרים את הגבינה והתוספות.
    • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפיצה משחימה.

פיצה מבצק טונה

המתכון באדיבות: נטעלי קירשטיין, דיאטנית קלינית, מנהלת מכבי אקטיבי בני ברק, מכבי שירותי בריאות

 

מרכיבים:

לבצק

    • 1 קופסת טונה במים מסוננת היטב
    • 2 כפות גבינה לבנה
    • 1 ביצה
    • כפית אבקת שום
    • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב

    • 1 קופסת רסק עגבניות
    • כף ממרח פסטו

לתוספות

    • זיתים או כל תוספת שאוהבים
    • גבינה צהובה מגוררת

 

אופן ההכנה:

    • מחממים תנור ל-200 מעלות.
    • מערבבים בקערה טונה, גבינה לבנה, ביצה ואבקת שום ומגבשים לכדי בצק.
    • משטחים את הבצק שנוצר בתבנית על נייר אפייה בצורת ריבוע או עיגול (לוודא שאין חורים).
    • מכניסים לתנור לחצי אפייה למשך 5 דקות, מוציאים ומצננים.
    • מורחים רסק עגבניות ופסטו ומפזרים זיתים, גבינה או כל מה שאוהבים.
    • מחזירים לתנור לעוד 10 דקות. מחכים שיתקרר ואוכלים בתיאבון.

פיצה כרובית

המתכון באדיבות: לימור טל פוני, דיאטנית ראשית ומנהלת המחלקה לתזונה במכבי

 

מרכיבים:

לבצק

    • 3 כוסות פרחי כרובית טחונים לפירורים קטנים (במעבד מזון)
    • 1 שן שום כתושה
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 כף גבינה לבנה
    • 1 ביצה
    • 1/2 כפית מלח
    • אורגנו טרי או יבש לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם

לרוטב

    • 3 כפות עגבניות מרוסקות
    • 1 כף שטוחה רסק עגבניות
    • 1/4 כפית מלח

תוספות

    • אורגנו
    • מוצרלה או גבינה צהובה מגוררת

 

אופן ההכנה:

    • מערבבים היטב את מרכיבי הבצק בקערה ולשים.
    • משטחים על תבנית לעיגול או למלבן בעובי של כ-1 ס"מ ואופים בחום בינוני למשך כ-20 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מוציאים ומצננים על השיש.
    • מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה ומורחים על הבצק האפוי למחצה.
    • מפזרים מעל מוצרלה מגוררת/ חתיכות פטה/ גבינה צהובה (ניתן להשתמש בתחליפי גבינת מוצרלה מן הצומח) ואורגנו (אפשר גם בזיליקום).
    • אופים כ-10-15 דקות בתנור בחום של 180 מעלות או עד שהגבינה מבעבעת.

פיצה מדפי אורז

המתכון באדיבות: אילנית ילנה סנדרוביץ', דיאטנית קלינית במחוז ירושלים והשפלה במכבי

 

מרכיבים:

    • 3 דפי אורז
    • 1 ביצה
    • עגבניות מרוסקות
    • גבינה צהובה 9% או חמד לייט מגורדת
    • ירקות חתוכים (כמה שיותר)
    • אורגנו יבש או טרי

 

אופן ההכנה:

    • מחממים תנור ל-220 מעלות.
    • טובלים את שלושת דפי האורז בביצה טרופה.
    • מניחים על נייר אפייה.
    • מורחים מעל עגבניות מרוסקות.
    • מפזרים גבינה וירקות ובוזקים אורגנו.
    • אופים כ-15 דקות ב-220 מעלות.