הרימו לעצמכם משקה מוקטייל

עדכון אחרון 05.05.24

מיכל סוקמן, דיאטנית קלינית במכבי שירותי בריאות

הם יפים, טעימים ומשמחים: מוקטיילים – קוקטיילים ללא אלכוהול. קבלו 4 מתכונים שיאפשרו לכם לחגוג בלי לצרוך אלכוהול

תפוח גאלה מוקטייל

    • 1/4 כוס מיץ תפוחים, רצוי אדומים
    • כף סירופ ג'ינג'ר (מתכון בהמשך)
    • כף מיץ לימון סחוט
    • 1/3 כוס מי טוניק
    • פרוסות תפוח לקישוט
    • מוזגים לפי הסדר ומקשטים בפרוסות תפוח

מתכון לסירופ ג'ינג'ר

ג'ינג'ר חתוך לפרוסות, כוס מים רותחים, חצי כוס סוכר, כוס דבש.

להרתיח ולבשל על 5 דקות על אש קטנה. לצנן ולסנן. לשמור בבקבוק במקרר.

מוקטייל חמוציות תות

    • 1/2 כוס מים מוגזים בטעם תות
    • 1/4 מיץ חמוציות, רצוי אורגני, אפשר ללא סוכר
    • 1/2 כוס קמבוצ'ה
    • תותים
    • מוזגים לפי הסדר ומקשטים בתות שלם

מוקטייל חליטת ורדים

    • 1/2 כוס חליטת תה ורדים
    • מים מוגזים בטעם פירות יער
    • 1 כף מיץ לימון סחוט
    • אפשר שתי טיפות של ממתיק מלאכותי
    • מוזגים לפי הסדר ומקשטים בעלי ורדים

מוקטייל מוחיטו

המרכיבים:

    • כוס ורבע סודה או ספרייט (אם בוחרים בסודה מוסיפים עוד כף של מיץ לימון)
    • כוס וחצי מיץ לימון
    • חופן עלי נענע או מנטה
    • חופן קרח – 10 קוביות או קרח מרוסק
    • כפית וחצי סוכר או ממתיק מלאכותי

 

אופן ההכנה:

    • להכניס לסיר קטן את המים והסוכר.
    • להרתיח את התערובת, להנמיך את האש ולערבב עד שהסוכר יימס לחלוטין.
    • לבשל על אש קטנה עוד כחצי דקה, לכבות את האש ולהניח לסירופ להתקרר לטמפרטורת החדר.
    • להכניס לכוס 7-8 עלי מנטה או נענע טריים, כפית מסירופ הסוכר שהכנו ואת מיץ הלימון.
    • למחוץ את עלי המנטה בעזרת כף.
    • למזוג את הסודה או הספרייט לכוס, כמעט עד סופה.
    • לערבב היטב ולהכניס את עלי המנטה הנותרים ואת קוביות הקרח. לקשט עם פלח לימון.