דייסת שיבולת שועל לתינוקות

עדכון אחרון 05.05.24

ממחית לכפית - מתכונים לתינוקות ולפעוטות שכל אחד יכול להכין בבית בקלות

מתכון קלאסי, טעים וקל להכנה שיעודד את התינוק לאכול באופן עצמאי עם כפית, ממש לבד. אם צריך קצת עזרה, המאכיל יוסיף כפית וביחד נתחיל במשחק של האכלה הדדית. מכיל שיבולת שועל, שעשירה בסיבים תזונתיים התורמים לסדירות מערכת העיכול, ובמגנזיום החשוב לתפקוד השרירים ומערכת העצבים.
מתאים לתינוקות החל מגיל שנה, צפו ורוצו להכין.

מרכיבים:

    • 3/4 כוס חלב או משקה סויה
    • 1/4 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
    • תפוח קטן אדום קלוף ומגורר בפומפייה
    • קורט קינמון

 

אופן ההכנה:

    • בסיר בינוני מחממים את החלב עד לסף רתיחה.
    • מוסיפים את שיבולת השועל ומבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות עד שמתקבלת דייסה אחידה וחלקה. אם היא סמיכה מדי, ניתן לדלל אותה עם מעט חלב או משקה סויה.
    • מוסיפים את התפוח והקינמון וטוחנים את הדייסה היטב בעזרת בלנדר מוט.
    • מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר או מקפיא.