לביבות בטטה אפויות עשירות בחלבון

עדכון אחרון 05.05.24

נירה אולנד, דיאטנית קלינית במכבי

לביבות בטטה אפויות הן יופי של דרך לחגוג את חנוכה באפס מאמץ ורגשות אשם. לפניכם מתכון זריז להכנה ותשמחו לגלות שהוא גם עשיר בחלבון.

מרכיבים ל-20 לביבות:

    • 3 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות (סה"כ 1.2 ק"ג בטטות)
    • חצי כוס קמח חיטה מלאה (אפשר גם כוסמין מלא, אבל יוצא מעט דחוס)
    • חצי כוס קמח עדשים (אפשר גם קמח שקדים). הוספת קמח עדשים ללביבות היא דרך נהדרת להעלאת כמות החלבון בצלחת והוא טוב במיוחד לארוחות ערב של ילדים סרבנים.
    • חצי כפית מלח
    • כף רוטב סויה
    • כפית סוכר (לא חובה)
    • מעט שמן זית כדי למשוח את הלביבות בשמן לפני ההכנסה לתנור

הלביבות הולכות מעולה עם מטבל קשיו

 

מרכיבים למטבל קשיו:

    • כוס אגוזי קשיו מושרים ל-6 שעות
    • 2/3 כוס מים
    • 1/2 כפית עד כפית מלח (עדיף להתחיל עם חצי ולהוסיף תוך כדי אם יש צורך)
    • כפית חרדל
    • שן שום כתושה (גודל השן לפי הטעם)
    • חופן בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה

אופן ההכנה:

הכנת הלביבות:

    • מבשלים את הבטטות בסיר עם מים עד לריכוך ומסננים.
    • מועכים בעזרת מועך פירה ומערבבים עם יתר החומרים בקערה. אפשר גם לאדות עם סיר על שושנת אידוי, כך הבטטה סופגת פחות מים והוויטמינים והמינרלים נשמרים.
    • משמנים נייר אפייה במעט שמן זית ומסדרים לביבות בעזרת כף.
    • מורחים במברשת מעט שמן זית על כל לביבה.
    • אופים כ-10-15 דקות בחום של 190 מעלות.
    • מוציאים מהתנור, הופכים בזהירות ומחזירים להשחמה מהצד השני.

הכנת המטבל:

    • שופכים את מי ההשריה של הקשיו.
    • מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי המטבל למעט הבצל הירוק וטוחנים היטב. מוסיפים מים לקבלת מרקם שמנתי ומתקנים תיבול.
    • מגישים את הלביבות החמות שזה עתה יצאו מהתנור, ומפזרים על המטבל בצל ירוק או עירית קצוצה.

 

בתיאבון וחג שמח!