מאפינס טופו, תרד וברוקולי טבעוניים ועשירים בסידן

עדכון אחרון 05.05.24

מאפינס טעימים ומשביעים שיעזרו לכם להעלות את רמות הסידן בגוף. הכוכב של המנה הוא הטופו משי, שבזכותו המאפינס רכים ואווריריריים

חוץ ממרקם, חשוב לדעת ש-100 גרם טופו משי מכיל 250 מ"ג סידן, וגם לברוקולי לא חסר. ב-100 גרם ברוקולי (כשני שליש כוס) יש 50 מ"ג סידן, והוא נספג בגוף כמו סידן שמתקבל משתיית חלב.

מרכיבים ל-10-12 מאפינס:

מילוי:

    • 1-2 כפות שמן זית
    • 1 חבילת עלי תרד טורקי או ניו זילנדי
    • 1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים מאוד או קצוץ
    • מלח ופלפל

בלילה:

    • 280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן או מלא
    • 2 כפיות אבקת אפייה
    • 1 כפית סודה לשתייה
    • 1 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • 170 גרם (1/2 חבילה) טופו משי רך
    • 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב סויה ללא תוספת סוכר
    • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
    • 1 כפית חומץ או מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

    • מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים קלות תבנית שקעים.
    • מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומקפיצים את עלי התרד עד שהם מתחילים להגיר נוזלים ולהתכווץ. מוסיפים את פרחי הברוקולי, מערבבים, מתבלים ומקפיצים עוד כ-2 דקות. מעבירים למסננת ושומרים בצד.
    • מכינים את הבלילה: שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח ופלפל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את הטופו, חלב הסויה, השמן וחומץ או מיץ לימון ומערבבים לבלילה אחידה וסמיכה.
    • מוסיפים לבלילה את תוספת הירוקים ומערבבים.
    • ממלאים את השקעים עד 3/4 גובה, מרססים מעל מעט תרסיס שמן ואופים את המאפינס כ-25 דקות, או עד שהם מתייצבים, מזהיבים, וקיסם שננעץ במרכז כל מאפין יוצא יבש ללא פירורים.
    • מוציאים מהתנור, מצננים טיפה ומגישים עם תוספת ירקות או סלט.

בתיאבון!