אם עוד לא שמעתם על שיבולת שועל בתנור, כדאי שתתחילו מהמתכון הזה. הוא טעים ופשוט, ויספק לכם ארוחת בוקר מפנקת שהיא משהו בין עוגה לדייסה חמה.
מרכיבים:
- כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
- בננה בשלה
- 1/2 כוס רסק תפוחים טבעי ללא סוכר (גביע אחד)
- 2 כפות סירופ מייפל טבעי
- 2 כפות חמאת בוטנים טבעית ללא סוכר
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1/2 כוס חלב שקדים (או כל חלב צמחי שאתם אוהבים)
- 2 כפיות תמצית וניל
- כוס פירות יער קפואים או טריים
- עוד קצת חמאת בוטנים בשביל הקישוט בסוף
- כלים: בלנדר, קערה עמידה בחום, תנור
אופן ההכנה:
- מערבלים היטב בבלנדר את כל המרכיבים למעט פירות היער.
- מעבירים לקערה עמידה בחום ומוסיפים פירות יער מלמעלה.
- מכניסים לתנור ל-20 דקות על 180 מעלות.
- מוציאים ומזלפים מעל מעט חמאת בוטנים ללא סוכר לקישוט.
הערות והמרות:
- שימו לב לא להכניס את הפירות עם כל הבלילה. את הפירות מניחים מלמעלה רק אחרי שהבלילה כבר בכלי.
- המרקם שאמור להתקבל לאחר האפייה הוא מעין עוגה רכה. מי שמעדיף מרקם "דייסתי" יותר יכול להוציא מהתנור מוקדם יותר.
- אפשר להמיר את פירות היער בשבבי שוקולד, אבל קחו בחשבון שזה מעלה את כמות הפחמימות במנה.
- מומלץ לחלוק עם עוד מישהו, וזה גם מהנה יותר.
בתיאבון!