בצק קלאסי לפיתה ביתית
המתכון באדיבות: דקלה דוד, דיאטנית קלינית
מרכיבים להכנת 4 מנות:
- 3.5 כוסות קמח מלא מנופה
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1.5 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים.
- יוצרים גומה ומוסיפים את המים והמלח.
- מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את השמן. מוסיפים מים לפי הצורך לקבלת מסה גמישה ונוחה לעבודה.
- יוצרים גוש בצק.
- מתפיחים למשך שעה.
לאחר ההתפחה:
- מחלקים את הבצק ל-2.
- על גבי נייר אפייה מרדדים עד לקבלת עובי הבצק הרצוי.
- לאוהבי הבצק העבה והאוורירי – מומלץ להמתין חצי שעה לפני הנחת הרוטב והתוספות לתפיחה קלה נוספת.
- מורחים את הרוטב ומפזרים את הגבינה והתוספות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפיצה משחימה.
פיצה מבצק טונה
המתכון באדיבות: נטעלי קירשטיין, דיאטנית קלינית, מנהלת מכבי אקטיבי בני ברק, מכבי שירותי בריאות
מרכיבים:
לבצק
- 1 קופסת טונה במים מסוננת היטב
- 2 כפות גבינה לבנה
- 1 ביצה
- כפית אבקת שום
- מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב
- 1 קופסת רסק עגבניות
- כף ממרח פסטו
לתוספות
- זיתים או כל תוספת שאוהבים
- גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים בקערה טונה, גבינה לבנה, ביצה ואבקת שום ומגבשים לכדי בצק.
- משטחים את הבצק שנוצר בתבנית על נייר אפייה בצורת ריבוע או עיגול (לוודא שאין חורים).
- מכניסים לתנור לחצי אפייה למשך 5 דקות, מוציאים ומצננים.
- מורחים רסק עגבניות ופסטו ומפזרים זיתים, גבינה או כל מה שאוהבים.
- מחזירים לתנור לעוד 10 דקות. מחכים שיתקרר ואוכלים בתיאבון.
פיצה כרובית
המתכון באדיבות: לימור טל פוני, דיאטנית ראשית ומנהלת המחלקה לתזונה במכבי
מרכיבים:
לבצק
- 3 כוסות פרחי כרובית טחונים לפירורים קטנים (במעבד מזון)
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף גבינה לבנה
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- אורגנו טרי או יבש לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
לרוטב
- 3 כפות עגבניות מרוסקות
- 1 כף שטוחה רסק עגבניות
- 1/4 כפית מלח
תוספות
- אורגנו
- מוצרלה או גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את מרכיבי הבצק בקערה ולשים.
- משטחים על תבנית לעיגול או למלבן בעובי של כ-1 ס"מ ואופים בחום בינוני למשך כ-20 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מוציאים ומצננים על השיש.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה ומורחים על הבצק האפוי למחצה.
- מפזרים מעל מוצרלה מגוררת/ חתיכות פטה/ גבינה צהובה (ניתן להשתמש בתחליפי גבינת מוצרלה מן הצומח) ואורגנו (אפשר גם בזיליקום).
- אופים כ-10-15 דקות בתנור בחום של 180 מעלות או עד שהגבינה מבעבעת.
פיצה מדפי אורז
המתכון באדיבות: אילנית ילנה סנדרוביץ', דיאטנית קלינית במחוז ירושלים והשפלה במכבי
מרכיבים:
- 3 דפי אורז
- 1 ביצה
- עגבניות מרוסקות
- גבינה צהובה 9% או חמד לייט מגורדת
- ירקות חתוכים (כמה שיותר)
- אורגנו יבש או טרי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- טובלים את שלושת דפי האורז בביצה טרופה.
- מניחים על נייר אפייה.
- מורחים מעל עגבניות מרוסקות.
- מפזרים גבינה וירקות ובוזקים אורגנו.
- אופים כ-15 דקות ב-220 מעלות.