הם יפים, טעימים ומשמחים: מוקטיילים – קוקטיילים ללא אלכוהול. קבלו 4 מתכונים שיאפשרו לכם לחגוג בלי לצרוך אלכוהול
תפוח גאלה מוקטייל
- 1/4 כוס מיץ תפוחים, רצוי אדומים
- כף סירופ ג'ינג'ר (מתכון בהמשך)
- כף מיץ לימון סחוט
- 1/3 כוס מי טוניק
- פרוסות תפוח לקישוט
- מוזגים לפי הסדר ומקשטים בפרוסות תפוח
מתכון לסירופ ג'ינג'ר
ג'ינג'ר חתוך לפרוסות, כוס מים רותחים, חצי כוס סוכר, כוס דבש.
להרתיח ולבשל על 5 דקות על אש קטנה. לצנן ולסנן. לשמור בבקבוק במקרר.
מוקטייל חמוציות תות
- 1/2 כוס מים מוגזים בטעם תות
- 1/4 מיץ חמוציות, רצוי אורגני, אפשר ללא סוכר
- 1/2 כוס קמבוצ'ה
- תותים
- מוזגים לפי הסדר ומקשטים בתות שלם
מוקטייל חליטת ורדים
- 1/2 כוס חליטת תה ורדים
- מים מוגזים בטעם פירות יער
- 1 כף מיץ לימון סחוט
- אפשר שתי טיפות של ממתיק מלאכותי
- מוזגים לפי הסדר ומקשטים בעלי ורדים
מוקטייל מוחיטו
המרכיבים:
- כוס ורבע סודה או ספרייט (אם בוחרים בסודה מוסיפים עוד כף של מיץ לימון)
- כוס וחצי מיץ לימון
- חופן עלי נענע או מנטה
- חופן קרח – 10 קוביות או קרח מרוסק
- כפית וחצי סוכר או ממתיק מלאכותי
אופן ההכנה:
- להכניס לסיר קטן את המים והסוכר.
- להרתיח את התערובת, להנמיך את האש ולערבב עד שהסוכר יימס לחלוטין.
- לבשל על אש קטנה עוד כחצי דקה, לכבות את האש ולהניח לסירופ להתקרר לטמפרטורת החדר.
- להכניס לכוס 7-8 עלי מנטה או נענע טריים, כפית מסירופ הסוכר שהכנו ואת מיץ הלימון.
- למחוץ את עלי המנטה בעזרת כף.
- למזוג את הסודה או הספרייט לכוס, כמעט עד סופה.
- לערבב היטב ולהכניס את עלי המנטה הנותרים ואת קוביות הקרח. לקשט עם פלח לימון.