לביבות בטטה אפויות הן יופי של דרך לחגוג את חנוכה באפס מאמץ ורגשות אשם. לפניכם מתכון זריז להכנה ותשמחו לגלות שהוא גם עשיר בחלבון.
מרכיבים ל-20 לביבות:
- 3 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות (סה"כ 1.2 ק"ג בטטות)
- חצי כוס קמח חיטה מלאה (אפשר גם כוסמין מלא, אבל יוצא מעט דחוס)
- חצי כוס קמח עדשים (אפשר גם קמח שקדים). הוספת קמח עדשים ללביבות היא דרך נהדרת להעלאת כמות החלבון בצלחת והוא טוב במיוחד לארוחות ערב של ילדים סרבנים.
- חצי כפית מלח
- כף רוטב סויה
- כפית סוכר (לא חובה)
- מעט שמן זית כדי למשוח את הלביבות בשמן לפני ההכנסה לתנור
הלביבות הולכות מעולה עם מטבל קשיו
מרכיבים למטבל קשיו:
- כוס אגוזי קשיו מושרים ל-6 שעות
- 2/3 כוס מים
- 1/2 כפית עד כפית מלח (עדיף להתחיל עם חצי ולהוסיף תוך כדי אם יש צורך)
- כפית חרדל
- שן שום כתושה (גודל השן לפי הטעם)
- חופן בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה
אופן ההכנה:
הכנת הלביבות:
- מבשלים את הבטטות בסיר עם מים עד לריכוך ומסננים.
- מועכים בעזרת מועך פירה ומערבבים עם יתר החומרים בקערה. אפשר גם לאדות עם סיר על שושנת אידוי, כך הבטטה סופגת פחות מים והוויטמינים והמינרלים נשמרים.
- משמנים נייר אפייה במעט שמן זית ומסדרים לביבות בעזרת כף.
- מורחים במברשת מעט שמן זית על כל לביבה.
- אופים כ-10-15 דקות בחום של 190 מעלות.
- מוציאים מהתנור, הופכים בזהירות ומחזירים להשחמה מהצד השני.
הכנת המטבל:
- שופכים את מי ההשריה של הקשיו.
- מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי המטבל למעט הבצל הירוק וטוחנים היטב. מוסיפים מים לקבלת מרקם שמנתי ומתקנים תיבול.
- מגישים את הלביבות החמות שזה עתה יצאו מהתנור, ומפזרים על המטבל בצל ירוק או עירית קצוצה.
בתיאבון וחג שמח!