מאפינס טעימים ומשביעים שיעזרו לכם להעלות את רמות הסידן בגוף. הכוכב של המנה הוא הטופו משי, שבזכותו המאפינס רכים ואווריריריים
חוץ ממרקם, חשוב לדעת ש-100 גרם טופו משי מכיל 250 מ"ג סידן, וגם לברוקולי לא חסר. ב-100 גרם ברוקולי (כשני שליש כוס) יש 50 מ"ג סידן, והוא נספג בגוף כמו סידן שמתקבל משתיית חלב.
מרכיבים ל-10-12 מאפינס:
מילוי:
- 1-2 כפות שמן זית
- 1 חבילת עלי תרד טורקי או ניו זילנדי
- 1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים מאוד או קצוץ
- מלח ופלפל
בלילה:
- 280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן או מלא
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 170 גרם (1/2 חבילה) טופו משי רך
- 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב סויה ללא תוספת סוכר
- 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
- 1 כפית חומץ או מיץ לימון
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים קלות תבנית שקעים.
- מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומקפיצים את עלי התרד עד שהם מתחילים להגיר נוזלים ולהתכווץ. מוסיפים את פרחי הברוקולי, מערבבים, מתבלים ומקפיצים עוד כ-2 דקות. מעבירים למסננת ושומרים בצד.
- מכינים את הבלילה: שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח ופלפל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את הטופו, חלב הסויה, השמן וחומץ או מיץ לימון ומערבבים לבלילה אחידה וסמיכה.
- מוסיפים לבלילה את תוספת הירוקים ומערבבים.
- ממלאים את השקעים עד 3/4 גובה, מרססים מעל מעט תרסיס שמן ואופים את המאפינס כ-25 דקות, או עד שהם מתייצבים, מזהיבים, וקיסם שננעץ במרכז כל מאפין יוצא יבש ללא פירורים.
- מוציאים מהתנור, מצננים טיפה ומגישים עם תוספת ירקות או סלט.
בתיאבון!